Wie ben ik

Ik ben Bart Urlings (geb. 1971), eigenaar van Osteo Stein, geboren en getogen in Oud-Stein. Na mijn atheneum opleiding, aan de S.G. Groenewald in Stein heb ik mijn dienstplicht vervuld. Vervolgens ben ik begonnen aan de opleiding tot fysiotherapeut aan de Hogeschool Heerlen (momenteel Hogeschool Zuyd), waar ik in 1999 ben afgestudeerd. Binnen de fysiotherapie heb ik op verschillende plekken gewerkt, onder andere in Ubach over Worms, Sittard, Geleen, Heerlen, Hornerheide (CIRO+) en Valkenburg. Tijdens mijn werk als fysio is mijn interesse gewekt voor osteopathie en ben ik begonnen aan de 6-jarige studie tot osteopaat aan de FICO in Antwerpen.

Na verdediging van mijn eindwerk (The effect on treatment of vagal nerve on COPD patients with hypersecretion), mag ik de titel D.O.-MRO voeren en sta ik ingeschreven in het NRO (Nederlands Register Osteopathie).

Verder werk ik, sinds 2015, parttime bij Team DSM-Firmenich (voormalig Team Sunweb) als osteopaat en ben ik inmiddels gespecialiseerd in het behandelen van wielrenners en (top)sporters.

Opleidingen: 2 jarige opleiding Baby-en kinderosteopathie bij Panta Rhei in Rijen en osteopathie bij baby’s en kinderen volgens methode Frank de Bakker bij Centrum voor Osteopathie in Antwerpen

Sinds 2001 woon ik in Maasmechelen (B) en mijn hobby’s zijn wielrennen en motorrijden.

BIG-nummer: 19050888904